Image Alt

Ioana Stan

8 Interior Design Tips and Tricks

Atunci cand va amenajati casa, sunt unele lucruri de care trebuie sa tineti cont si cateva sfaturi pe care am decis sa le impart cu voi!

  1. Incepeti amenajarea casei cu selectia unei culoari generale pe care sa o puteti apoi modifica in restul incaperilor. Spre exemplu, daca ati ales bejul, puteti sa va jucati cu diferite nuante de bej in restul spatiilor. Atentie mare la culoare pe care o selectati si nu folositi culori inchise in spatii in care lumina naturala este slaba.
  2. Daca nu dispui de o inaltime mare in spatiile casei tale, opteaza pentru obiecte de mobilier mai mici care sa potenteze spatiul. 
  1. Cand investesti mult intr-o piesa de mobilier, incearca sa o pui in valoare. Daca ai investit intr-un fotoliu sau intr-un obiect de iluminat, aseaza-l acolo unde sa poata fi vazut si remarcat.
  1. Atentie la modul in care folosesti oglinzile! Trebuie sa stii ca oglinzile foarte mari creeaza o atmosfera comerciala si rece pe cand oglinizile mai mici sau cele fragmentate pot oferi o doza de caldura si intimitate. De asemenea trebuie sa vezi ce anume reflecta oglinda ta. Aseaz-o in asa fel incat sa reflecte un candelabru sau un alt obiect pe care vrei sa il evidentiezi. 

  1. Incearca sa acorzi atentie finisajelor si sa investesti in materiale de calitate deoarece finisajele sunt cele care dau acel “extra touch” si senzatie de finalitate, rafinament si eleganta. In sensul acesta, iti recomand plinte precum cele de la Orac.  
  1. Alege o canapea calitativa pe care sa o poti pastra mult timp, iar daca ai copii si ti-e teama de soarta materialului, alege sa decorezi prin perne pe care le poti imbraca in textilele tale preferate!
  1. Atunci cand alegi draperiile tine cont ca acestea trebuie sa atinga podeaua. Ideal ar fi ca ele sa fie cu aproximativ 10 cm mai lungi decat locul in care intalnesc parchetul sau mocheta din spatiul tau. 
  1. Cand vine vorba de textile, tine cont de faptul ca exista textile care absorb lumina si textile care o reflecta. Intr-o camera in care lumina naturala este abundenta, nu alege textile lucioase ci opteaza pentru cele mate. Dupa acelasi principiu, in camerele intunecate, poti alege textile care sa reflecte lumina! 

 

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor