Image Alt

Ioana Stan

Cum sa folosesti corect iluminatul in casa ta

Fără lumină nu ar exista viață, nici bucurie, nici iubire. Lumina este cea care ne îmbună sufletele și ne oferă energia pozitivă de care avem nevoie pentru a ne îndeplini toate dorințele. Materialul de astăzi este despre iluminatul casei tale. Vă vom oferi câteva sfaturi și sugestii utile, menite să vă facă casa un loc mai luminos, cu o atmosferă generatoare de bucurie.

Iată cum poți să oferi un plus de luminozitate casei tale, utilizând câteva trucuri simple alături de câteva corpuri de iluminat adaptate nevoilor tale.

Accente de lumină care pun detaliile în evidență

Știm cu toții deja că detaliile sunt cele care fac diferența. De multe ori ne gândim la sursa principală de lumină și uităm să evidențiem acele lucruri mici, care ne fac lumea de acasă un loc mai frumos. Acest tip de iluminat este ideal pentru rafturi cu obiectele tale preferate, piese de mobilier deosebite, accesorii sau opere de artă.

Iluminat pentru ambianța perfectă

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de iluminat este cel ambiental. Astfel, poți opta pentru corpuri de iluminat amplasate pe tavan, care cuceresc prin design-ul unic. De asemenea, alege o lumină caldă, pentru a crea o atmosferă de relaxare. Candelabrul sau lustra de tavan se poate armoniza cu alte corpuri de iluminat precum o lampă de podea, un lampadar, sau o veioză discretă. Ați observat vreodată cât de mult se schimbă atmosfera doar dacă aprindeți o simplă veioză? Ambianța este despre ”acasă”, despre starea ta de bine.

Iluminat în funcție de tipul camerei

Tipul de cameră este esențial în crearea unui iluminat perfect. De aceea, trebuie să analizezi caracteristicile încăperii și funcționalitatea acestora. Pentru zona de living îți recomandăm o combinație între candelabru și veioze sau lămpădare. Pentru zona de bucătărie, poți combina corpul de iluminat de pe plafon cu câteva spoturi, amplasate în zonele de lucru. În ceea ce privește dormitorul, aici poți să alegi veioze, aplice și orice alte corpuri cu lumină discretă, care nu deranjează ochii. Atunci când vine vorba de dining îți recomandăm o lampă cu abajur, amplasată deasupra mesei.

Corpuri de iluminat care se poartă

De cele mai multe ori primim întrebarea ”ce se mai poartă?”. Trend-urile ne ghidează și este important să ținem pasul cu tot ceea ce e nou. Dacă îți dorești corpuri de iluminat moderne, poți opta pentru corpuri suspendate cu detalii metalice, sau veiozele și lămpile de birou cu finisaje aurii și detalii din fier și sticlă. Pentru o atmosferă mai intimă, lămpile de podea metalice, aurii sau argintii sunt o alegere inspirată, în special pentru decorurile în stil clasic sau elegant.

Iluminatul este un pas obligatoriu în crearea casei de vis. De aceea, îți recomandăm să prioritizezi această etapă. Atunci când stabilești stilul de design interior, vei alege și corpurile de iluminat pentru a face ca totul să fie din aceeași poveste. În ceea ce privește trend-urile actuale, acestea sunt orientative și sunt o sursă de inspirație, însă întotdeauna trebuie să ții cont de nevoile tale și mai ales de ceea ce îți place.  

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor