Image Alt

Ioana Stan

Inspirație pentru un decor în culori calde de vară

Vara fiecare moment este inspirație. Apusurile dulci din vată de zahăr, Soarele care face ca totul în jur să strălucească și culorile florilor…ne dau chef de redecorare. De aceea, materialul de astăzi este semnul de care aveai nevoie pentru a începe să dai un suflu nou casei tale. Îți vom oferi câteva modalități prin care îți poți decora casa în ton cu nuanțele calde ale verii.

Contraste & prospețime

Răcoarea este tot ceea ce ne dorim în sezonul verii. O modalitate minunată pentru a oferi prospețime casei este utilizând contrastele cu nuanțe reci. Bleumarin, verde smarald, turcoaz, sunt doar câteva opțiuni minunate pe care le poți include în design-ul casei tale. Acestea se pot combina cu note de maro, alb sau albastru închis, pentru a obține un contrast frumos. Spre exemplu, poți armoniza o canapea turcoaz, cu un mobilier maro și perdele albe, pentru a oferi casei un aer mediteranean, cu aromă de vacanță.

Texturi & nuanțe de relaxare

Un mod simplu de a redecora este prin texturi și accesorii decorative. Pernele decorative cu texturi florale, sau modele inspirate din natură sunt un mod excelent de a da farmec fotoliului sau canapelei tale, creând o atmosferă cozy și plăcută.

Texturile au puterea de a schimba total aspectul casei tale. O atenție deosebită trebuie acordată și perdelelor și draperiilor. Acestea se aleg în ton cu nuanța pereților și cu stilul de amenajare. Poți oferi note de delicatețe printr-o draperie cu model floral, sau poți opta pentru un model de tip armonia, cu o paletă cromatică axată pe nuanțe de verde. Regula de bază este să nu amesteci prea multe texturi și culori.

Mobilier inspirat din natură

Așa cum spuneam este extrem de important să păstrezi doar câteva nuanțe în decorul casei tale, chiar dacă entuziasmul verii ne tentează să optăm pentru cât mai multe culori. Mobilierul folosit în decorul interior cu note de vară trebuie să îmbine bucuria și prospețimea, în câteva piese cheie. Spre exemplu, poți alege o canapea în nuanțe de albastru, pe care să o asezonezi cu accesorii sau dulapuri în note de verde și bej.

Plante și flori proaspete

Vara este cu siguranță despre plante și flori în nuanțe minunate. De aceea, poți crea un decor fascinant folosind plante agățătoare, pe care le vei amplasa pe un perete, pe grilaj din metal, fiind un element de decor de tip statement în jurul căruia poți să amplasezi restul pieselor de mobilier. Poți opta și pentru ghiceve obișnuite cu plante verzi, pe care le poți asezona cu piese de mobilier verzi. O idee ar fi să alegi plante de dimensiuni mari, pe care mai apoi să le grupezi pentru a obține un efect uimitor.

Culori vibrante

Îndrăznește să experimentezi frumusețea verii prin cele mai vibrante culori. Canapele în nuanțe de zmeură, pereți verzi, detalii metalice și accesorii în culori vii sunt doar câteva opțiuni pe care le poți include în decorul casei tale. Alege să lași podeaua la vedere și mixează cu bucurie perne de diverse culori și modele.

Vara este un sezon minunat pentru un nou început. Cel mai bun mod de a o lua de la capăt este experimentând diferite combinații de culori și elemente decorative menite să ofere prospețime și puțin mai multă veselie interiorului casei tale.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor