Image Alt

Ioana Stan

Redecorarea living-ului. Tips&tricks pentru a schimba atmosfera

Living-ul este locul de suflet în care probabil ne petrecem cea mai mare parte din timpul în care suntem acasă. Aici se țes amintiri și se creează momente de neuitat, alături de oamenii preferați. De aceea, decorarea living-ului este un proces care nu se termină niciodată, pentru că întotdeauna vom găsi noi modalități de a-l reinventa.       

Materialul de astăzi este despre modalitățile prin care poți să îi oferi camerei de zi un suflu nou. Proiectele de redecorare nu presupun neapărat reconstruirea încăperii ci presupun doar câteva trucuri și modalități care pot schimba total atmosfera. Energia noastră își are adesea sursa în casa în care locuim. Atunci când ”acasă” nu este bine…nu este bine nici în suflet.

Iată câteva trucuri simple prin care îți poți schimba total aspectul living-ului:

Cum să faci spațiul mai mare?

Atunci când locuiești într-o casă cu puțini metrii pătrați, cea mai mare provocare este să creezi senzația de spațiu aerisit. În acest caz, îți recomandăm să înlocuiești piesele de mobilier clasice cu cele multifuncționale. De asemenea, te provocăm să iei o listă și să scrii toate acele piese care nu își mai au rostul în livingul tău. Astfel, vei știi la ce să renunți sau ce poți să înlocuiești.

Un alt truc pentru a crea senzația de spațiu este prin amplasarea de oglinzi care reflectă lumina ferestrei. Acestea sunt și o modalitate excelentă de a oferi un plus de personalitate încăperii.

Cum să creezi un living open space?

Pentru cei care doresc o schimbare mai mare, livingul de tip open space este o alegere minunată. Astfel, poți să renunți la peretele dintre living și bucătărie și să îți amenajezi un spațiu mare și luminos. Cea mai importantă regulă este să păstrezi în ambele încăperi același tip de design și cu o paletă ale cărei nuanțe se armonizează plăcut. În apartamentele mici, open space-ul oferă fluiditate. De asemenea, la capitolul pardoseală îți recomandăm să optezi pentru un singur tip în ambele părți ale spațiului deschis.

Mai mult lux, mai multă eleganță

În cazul în care vrei să oferi un plus de rafinament încăperii, poți să optezi pentru un candelabru cu detalii luxoase, de tip bijuterie. De asemenea, poți include și o bibliotecă cu aspect sofisticat, dacă spațiul îți permite. În ceea ce privește tipul de material al pieselor de mobilier, îți recomandăm lemn masiv, sticlă, metal și piatră naturală.

Mai multă culoare, mai multă viață

Cu toții iubim culorile, acestea fiind o sursă nesfârșită de stări și emoții. Așadar, dacă ai un living în care predomină o singură culoare și vrei un spațiu mai jucăuș, îți recomandăm să te orientezi către accesorii colorate, precum perne sau draperii. De asemenea, covoarele multicolore, candelabrele colorate sau un fotoliu într-o culoare electrizantă, chiar pot face minuni pentru livingul tău.

Orice schimbare este binevenită pentru că ne oferă senzația unui nou început. Chiar și dacă alegi să mai adaugi în decorul actual o simplă vază cu flori, poți influența pozitiv atmosfera din casă. Procesele de redecorare nu presupun eforturi supraomenești ci mult suflet și un strop de creativitate. Te provocăm așadar să mergi în living, să privești în jurul tău și să te gândești de ce ai sau de ce nu mai ai nevoie pentru a simți împlinire și liniște.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor