Image Alt

Ioana Stan

Măsuțe de cafea și canapele

Vremea de afară anunță zile pline de relaxare și bucurie…Așa că ne-am gândit ce aduce cel mai mult bucurie, atunci când vine vorba de design interior? Până la urmă, fiecare casă, fiecare idee, fiecare concept creează emoții pozitive, dar spațiile destinate momentelor alături de cei dragi…sunt printre proiectele noastre preferate.

Amenajarea living-urilor este cel mai bun mod de a crea bucurie și iubire în casă. Așadar, astăzi vom vorbi despre cele ma importante elemente ale unei camere de zi: măsuțele de cafea și canapelele.

De cele mai multe ori, măsuța și canapeaua pare o alegere banală, însă alegerea acestora dictează întreaga atmosferă a living-ului.

Iată câteva modalități simple, care îți vor fi de ajutor în crearea living-ului dorit, perfect pentru a crea amintiri de neuitat și momente minunate alături de oamenii preferați.

Stabilirea bugetului îți simplifică viața

Primul pas spre alegerea ideală este stabilirea unui buget destinat achiziției mesei și canapelei. Amenajarea unui living implică mult mai multe cheltuieli decât cele destinate acestor două piese de mobilier. Cu toate acestea, recomandăm alocarea unei sume mai mari achiziției canapelei, întrucât aceasta este piesa centrală a încăperii. După stabilirea bugetului exact, va fi mai simplu să alegi.

Forma și mărimea, secretele armoniei vizuale

O altă caracteristică importantă în procesul de selecție este forma și mărimea. Astfel, în funcție de spațiul disponibil și de situația ta actuală, vei alege forma și mărimea pieselor de mobilier. Spre exemplu, o încăpere unde vor fi și copii, va avea nevoie de o masă și de o capanea cu colțuri rotunde, pentru a evita eventualele accidente. În cazul în care vă orientați către o masă dreptunghiulară, recomandăm să lăsați întotdeauna 70-80 cm între masă și televizor, pentru a avea mai multă mobilitate în cameră. De asemenea, poți transforma masa de cafea în piesa declarativă a living-ului, optând pentru o formă care iasă din tipare. În ceea ce privește canapeaua, îți recomandăm să optezi pentru un colțar în cazul unui living de tip open space, iar dacă plănuiești să ai cât mai mulți musafiri, poți alege o canapea extensibilă. Un spațiu generos va permite alegerea unei canapele de mari dimensiuni, pe când un spațiu mai redus are nevoie de o canapea mai mică, în nuanțe deschise.

Stilul și materialul, esențiale pentru un decor perfect

Acum că știi bugetul și mărimea de care ai nevoie, mai rămâne să alegi stilul și materialul mesei și canapelei. Acestea sunt în legătură directă cu restul elementelor din încăpere. Pentru un decor cu note romantice, o masă rotundă, din lemn masiv, este perfectă, iar pentru un stil contemporan puteți să vă orientați către modelele din sticlă. Apoi, trebuie să țineți cont și de procesul de întreținere, întrucât mesele din sticlă necesită foarte multă curățare. Pentru un living unde va exista mult ”trafic” îți recomandăm alegerea lemnului masiv și a formelor ovale sau dreptunghiulare. Materialul canapelei va influența confortul oferit. Astfel, catifeaua este o alegere rafinată, care răsfață simțurile, atunci când vrei să te relaxezi. De asemenea, poți opta și pentru o variantă din piele, pentru un design modern sau contemporan. În privința paletei cromatice, atunci când ai nevoie de liniște, nuanțele pastelate sunt perfecte pentru a nu stârni emoții intense. Țineți cont că mult prea mult negru sau maro creează anxietate, în timp ce nuanțele puternice suprasolicită nervii.

Alegerea canapelei și măsuței perfecte este un mix între dorința inimii, semnificația emoțională a culorilor și formelor și integrarea alături de celelalte elemente ale living-ului. Ținând cont de recomandările noastre, veți putea ajunge mai ușor la ceea ce vă doriți, iar pentru un plus de inspirație vă invităm să vedeți colecțiile noastre de canapele și măsuțe de cafea, disponibile în forme, dimensiuni și stiluri potrivite living-ului tău mult visat.    

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor