Image Alt

Ioana Stan

Spațiu de relaxare în casa ta

Acasă este acel loc minunat în care ne regăsim liniștea. La finalul zilei, avem nevoie de un loc al nostru în care să ne regăsim puterea de a ne reinventa. În fiecare casă trebuie să existe o încăpere sau un colțișor care să ne ofere oricând relaxare. De cele mai multe ori, această încăpere este chiar livingul sau pur și simplu un alt colț al casei pe care îl putem transforma în spațiu de relaxare.  

Articolul de astăzi este despre crearea acestui loc al nostru, pe care să îl numim liniște atunci când viața se simte puțin mai grea decât de obicei. Vă invităm în aventura noastră de regăsire a bucuriei în pacea de acasă. Ai nevoie doar de puțin suflet, un strop de imaginație și de…fotoliile potrivite.  

Alege cel mai bun loc de relaxare  

Locul potrivit pentru a crea o zonă de relaxare este cel mai îndepărtat de orice sursă de zgomot. Acest spațiu nu trebuie să fie neapărat o încăpere, de aceea poți să te limitezi și doar la un mic colț al casei. Îți recomandăm o zonă lângă fereastră, unde să te bucuri și de lumina naturală care este extrem de importantă pentru îmbunătățirea stării de spirit. Un alt loc potrivit pentru relaxare este balconul, curtea sau mansarda.  

Mobilierul ideal pentru liniște 

Un al doilea pas în configurarea zonei de relaxare este alegerea mobilierului potrivit. Bineînțeles, fiind vorba de un spațiu mic te vei orienta către piese de mobilier de mici dimensiuni, care să contribuie la crearea unei atmosfere plăcute, dar să fie și utile în același timp. Un prim element esențial al colțului de liniște sunt fotoliile. Alege fotoliul potrivit pentru tine. Culoarea este o caracteristică importantă care îți poate impacta starea. Spre exemplu culoarea galben aduce optimism și energie, albul creează liniște, în timp ce albastru este despre stabilitate. În ceea ce privește materialul potrivit, îți recomandăm catifeaua, care cucerește prin rafinament și este foarte plăcută la atingere.  

Acestea sunt pisele de mobilier ideale pentru a obține confort, sau pentru a te relaxa citind sau pur și simplu meditând la viața ta. De asemenea, un loc de depozitare a cărților este binevenit întrucât creează intimitate și oferă un sentiment ”cozy”. 

Accesoriile creează ambianța 

Dincolo de alegerea pieselor de mobilier, alegerea accesorilor este un alt pas important. Majoritatea oamenilor ignoră importanța micilor detalii în ambianța finală a spațiului de relaxare. O ramă foto cu emoție, o vază cu flori, sau câteva obiecte care îți aduc ție bucurie sunt binevenite pentru o stare de bine.  

Stilul potrivit pentru colțul de relaxare  

Fiind un loc al tău, stilul ideal este cel care îți place, cel care te bucură și îți aduce liniște. În general, stilul minimalist este asociat cu ordinea mentală, încurajând liniștea prin limitarea numărului de piese de mobilier și prin aspectul curat. De asemenea, stilul elegant este o alegere potrivită pentru cei care vor să iasă din tipare, iar pentru cei mai nostalgici, potrivit este stilul rustic. 

Colțul de relaxare este asemeni unei bucățele din sufletul tău. De aceea, amenajarea acestuia trebuie făcută în acord cu personalitatea ta. Îți recomandăm să alegi intuitiv acele piese de mobilier și accesorii care îți produc o bucurie autentică. Pornește în crearea acestui loc magic alegând fotoliul potrivit, piesa centrală a colțului de relaxare. Pentru inspirație îți recomandăm să parcurgi aici, o minunată colecție de fotolii, menite să ofere liniște și energie pozitivă.  

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor