Image Alt

Ioana Stan

Cum să îți decorezi casa primăvara

La Primera Interiors, primăvara este sezonul bucuriei. Natura ne este adesea sursă de inspirație în conceptele noastre de design interior. Primăvara înseamnă renaștere și oricât de multe primăveri trăim, natura continuă să ne surprindă și să ne cucerească prin noile forme și culori pe care le ia atunci când revine la viață.

Redecorarea este defapt o primăvară a fiecărei locuințe, care aduce un aer proaspăt și parcă îți dă mai multă energie. Așadar, materialul de astăzi este un fel de mărțișor al design-ului interior, care anunță câteva modalități prin care poți să îți redecorezi casa în ton cu primăvara.

Iată câteva sfaturi pentru a da casei tale un suflu nou:

Culorii vii și prospețime

Primăvara înseamnă culoare… De aceea, redecorarea implică o schimbare a paletei cromatice. Roz, lila, fistic, verde, albastru, crem sunt toate culori pline de energie, care îți împrospătează casa. Poți să le incluzi prin zugrăvirea pereților, sau printr-un nou covor, poate o nouă perdea, sau o piesă de mobilier în tonuri pastelate. O altă modalitate este aplicarea unui tapet pe unul dintre pereți, menit să ofere o gură de aer încăperii.

Materiale fluide

Primăvara este cel mai bun moment să schimbi draperiile groase și posomorâte și să renunți la păturile și pernele cu texturi pufoase care dădeau un aer călduros iernii. Acum este momentul perdelelor cu aer lejer din material de voal sau organza. De asemenea, recomandăm cuverturi din satin și perne colorate, cu texturi florale care să înveselească spațiul.

Accesorii vesele

O altă modalitate de a trezi la viață casa sunt desigur, accesoriile vesele. Asezonarea diferitelor accesorii este o adevărată bucurie. Așadar, puteți să vă inspirați din frumusețea naturii și să utilizați coșuri de nuiele, sau piese de tip statement precum un tablou cu nuanțe puternice, o pătură într-o culoare electrizantă sau poate câteva ghivece cu plante verzi. O altă opțiune sunt și vazele cu flori proaspete de sezon care îți oferă doze de bucurie de fiecare dată când le privești.

Piese de mobilier pline de viață

O altă modalitate distractivă și plăcută prin care poți să obții o atmosferă specifică primăverii sunt piesele de mobilier în nuanțe pastelate. Astfel, poți să îți creezi un colț de lectură cu un fotoliu în nuanțe de roz, galben, sau mov. De asemenea, într-un cadru în care predomină una sau două culori, poți să spargi monotonia printr-o canapea în culori vibrante precum roșu sau albastru, care este o minunată piesă de statement a încăperii. Totodată, poți să înlocuiești scaunele din dining cu altele mai colorate și mai vesele. Ai la dispoziție o multitudine de piese de mobilier care se pot integra ușor în actualul decor și pot să schimbe complet aerul din casa ta.

Redecorarea în sezonul primăverii este o adevărată modalitate de relaxare. Totodată, optimismul indus de noua atmosferă este perfect în această perioadă dificilă pentru omenire. Deși nu acordăm foarte multă importanță, culorile pot avea efecte terapeutice și ne pot influența considerabil starea. Ca ultim sfat în loc de încheiere, vă recomandăm să trageți draperiile și să lăsați lumina să pătrundă în fiecare colțișor al casei.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor