Image Alt

Ioana Stan

Reinventarea conceptului de birou

Spațiul de la muncă este a doua noastră casă. Aici, ne petrecem o mare parte din viață și până la urmă viața este cel mai de preț dar. Timpul curge mereu și ne scapă printre degete. Nu putem să oprim clipa, dar putem să ne bucurăm de ea într-un loc minunat. Biroul, al doilea acasă, se poate transforma într-un spațiu minunat, în care să lucrezi cu drag și spor.

Conceptul de astăzi este despre un spațiu de birouri, în care am încercat să îmbinăm starea zen cu utilitatea. Am pornit în creionarea noului décor având în minte faptul că timpul este o resursă limitată, de care trebuie să profităm din plin, în cel mai plăcut mod. Chiar dacă vorbim despre locul de muncă, ne dorim ca și aici minutele să curgă diferit, în timp ce facem ceea ce iubim.

Iată care sunt ingredientele unui loc de muncă…de vis.

Simplitatea înseamnă liniște

Pentru acest spațiu de birouri am optat pentru piese de mobilier simple, cu linii drepte, care liniștesc mintea. Astfel, ne-am inspirat din frumusețea naturii și am optat pentru birouri din lemn, a căror culoare amintește de toamna călduroasă. De asemenea, am ales dulapuri cu design minimalist și rafturi drepte, care oferă spațiu necesar ca ideile să se manifeste în voie.

Camera pentru brainstorming, inima biroului

Orice spațiu de birouri are nevoie de o sală de ședințe, sau de brainstorming. Atunci când spațiul nu permite acest lucru, recomandăm un colț liniștit, care să fie transformat în spațiu de generare a noilor idei. Pentru sala de ședințe din proiectul de astăzi, am ales scaune confortabile din catifea și o masă lungă din lemn, care să încurajeze discuțiile. Culoarea pereților condimentează spațiul cu prospețime, iar piesa centrală este tabla imensă dedicată marilor idei.

Am ales să nu încărcăm decorul cu alte elemente, tocmai pentru a nu distrage privirile de la subiectele de discuție.

Personalizarea înseamnă ”acasă”

În România, majoritatea birourilor sunt reci și lipsite de personalitate. Dacă este să analizăm câteva companii la alegere, vom găsi pereți simpli albi, scaune și birouri. La începutul acestui articol vorbeam despre cât de important este ca timpul să curgă frumos. Ei bine, clipele se scurg mai plăcut atunci când avem aproape tablouri cu oamenii dragi, un fotoliu în care să ne savurăm cafeaua în timp ce luăm o pauză, sau un raft cu elemente care ne creează bucurie. Accesoriile precum ceasul, ghivecele cu flori verzi, rafturile cu obiecte de décor oferă dinamică și ne ajută să obținem senzația aceea minunată de ”acasă”.

Tapetul reinventează stilul corporate

Stilul corporate înseamnă simplitate și minimalism. Uneori, putem să obținem efecte nebănuite prin utilizarea unui tapet cu model sau poate a unei hărți mai atipice, care sparge monotonia spațiului. Nuanțele utilizate pentru pereții birourilor sunt calde, neutre și plăcute privirii. Acestea relaxează ochii și liniștesc mintea. Îmbinarea de nuanțe puternice cu zone de alb creează o atmosferă în care te simți mai creativ și mai productiv totodată.

Proiectul dedicat acestui spațiu de birouri ne-a permis să dăm un nou sens locului de muncă. Elementele simple și culorile calde pot crea combinația perfectă pentru concentrare și conectare la noi proiecte. Socializarea, proactivitatea, implicarea și noile idei se simt diferit atunci când privim în jur și ne simțim bine.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor