Image Alt

Ioana Stan

Cum să ai o casă mai luminoasă

Adesea suntem întrebați despre provocările acestui domeniu fascinant al design-ului interior. Ei bine, una dintre cele mai mari provocări este lumina. Orice concept de décor interior își pierde valoarea atunci când casa rămâne în întuneric.

Perioada de iarnă este cel mai bun moment pentru a aborda acest subiect, aparent banal, dar cu mare impact asupra design-ului final al caselor noastre. Probabil ai observat cât de scurtă este ziua și cât de puțin ne bucurăm de Soare. În cazul în care ești o persoană meteo-sensibilă, probabil ai observat și schimbările de dispoziție generate tot de lipsa Soarelui. Ei bine, sezonul rece este cel în care lumina naturală nu îți este cel mai bun prieten. Așadar, astăzi îți vom prezenta câteva trucuri simple și utile prin care poți să obții o cameră luminoasă, indiferent de vremea de afară.

Colorează-ți casa și starea de spirit

Totul începe cu alegerea culorilor potrivite. Așadar, pentru a obține o încăpere luminoasă îți recomandăm nuanțe pastelate, sau chiar neutre care aduc liniște. Alegerea unor astfel de culori pentru pereți este îndrăzneață, însă efectul este absolut fascinant. Combinațiile deosebite de culoare, inspirate din frumusețea Naturii, sunt o altă modalitate de a îndulci atmosfera. Astfel, bej și alb, sau maro și cafeniu sunt doar câteva culori care îți vor energiza întreg decorul.

Podele luminoase pentru zile întunecate

Probabil podeaua este ultimul element la care te gândești atunci când vine vorba de lumină. Dacă încăperea nu se bucură de lumină naturală, atunci poți să optezi pentru un parchet cu o nuanță naturală. De asemenea, poți să condimentezi podelele cu covoare în nuanțe vesele, precum albastru deschis sau galben, care au de asemenea un rol iluminator. Accesorizarea casei cu covoare este și un bun mod de a oferi personalitate camerelor.

Oglinzi și multă sticlă pentru abundență de lumină

În cazul în care ești în plin proces de amenajare al casei, îți recomandăm să incluzi în decorul tău și piese de mobilier din sticlă sau chiar pereți din sticlă pentru un stil mai minimalist. Piața de mobilier abundă în opțiuni atractive atunci când vine vorba de sticlă, iar rolul acesteia este de a reflecta lumina, energizând întreaga casă. Oglinzile sunt un alt accesoriu cu efect nebănuit, atunci când știi unde să le amplasezi.

Amplasarea unei oglinzi în opusul geamurilor, va reflecta lumina într-un mod plăcut, îmbunătățindu-ți starea de spirit și oferind un plus de viață încăperii.

Varietate de corpuri de iluminat

Bineînțeles, atunci când bifezi artificiile menite să crească luminozitatea casei, un ultim punct care trebuie atins este alegerea corpurilor de iluminat potrivite. Când spunem alegere nu ne limităm la un simplu candelabru sau neon amplasat central ci la o combinație de diferite corpuri, cu forme și culori variate, menite să creeze o atmosferă intimă. Astfel, fiecare încăpere trebuie să aibă minim trei surse de lumină. În acest mod, vei ilumina zonele în care ești cel mai activ, dar și acele colțuri ale casei pe care le iubești.

Lumina este un ingredient esențial pentru fericire. De aceea, orice stil de design ați alege, asigurați-vă că vă veți bucura de lumină. Accesoriile, piesele de mobilier, culorile, podelele și mai ales corpurile de iluminat sunt elemente cu care poți obține luminozitate, iar alegerea acestora este palpitantă și îți va oferi entuziasm, mai ales atunci când vei vedea rezultatul final.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor