Image Alt

Ioana Stan

Inspirație pentru Amenajarea Dormitorului

Toamna parcă suntem mai sensibili și chiar mai creativi. Crearea de concepte de decor este despre emoție, despre iubire și pasiune pentru frumos. Iubim tot ceea ce ne bucură sufletele, de aceea ne-am propus ca astăzi să îți fim inspirație.

Sezonul rece ne duce cu gândul la relaxare și mai ales la nopți călduroase, acasă, în confortul dormitorului tău. Decorarea dormitorului pare o adevărată aventură atunci când nu știi încotro te îndrepți. Articolul de astăzi este cel care îți va fi cel mai bun prieten în crearea dormitorului de vis.

Vă vom prezenta câteva concepte de suflete, parte din povestea noastră, iar la finalul materialului veți fi pregătiți să vă creați propria oază de liniște și bucurie.

Rafinament & eleganță într-un dormitor îngust

Ideile par să se blocheze în dormitoarele înguste. Pur și simplu începi să te întrebi cum poți să îți materializezi visul într-un spațiu limitat, cu o formă nu foarte fericită. Ei bine, din experiența noastră putem să te asigurăm că vei obține un dormitor de poveste, folosind câteva ingrediente și artificii care nu dau greș niciodată. În primul rând, culorile liniștii, nuanțele de nud, condimentate cu puțin roz pudră, creează o atmosferă armonioasă și măresc vizual spațiul. Apoi, totul depinde de modul în care alegi să așezi elementele decorative și piesele de mobilier. Dulapurile cu uși culisante sunt o salvare atunci când spațiul nu te prea ajută. De asemenea, utilizarea unor uși cu oglinzi reflectă lumina și creează o atmosferă aerisită. Pereții laterali au fost utilizați pentru o măsuță cochetă de machiaj și o comodă în culori pastelate, cu un accesoriu menit să anime întreaga încăpere. Pentru pat a fost utilizată zona de lângă geam, iar accesoriile precum candelabrul cu elemente metalice și covorul pufos îndulcesc întreg conceptul, conferind confort și bucurie întregului dormitor.

Dormitor de poveste pentru copii fericiți

Dormitoarele destinate copiilor pot fi adevărate provocări. Micuții nu au o personalitate conturată, de aceea crearea unui concept este un proces care presupune cunoașterea lumii copilului și înțelegerea bucuriilor sale. Pentru acest dormitor am ales basmul ca tematică principală. Prințesele celebre din lumea Disney nu puteau să lipsească și astfel am creat un concept de tip poveste. Culorile dulci sunt inspirate din deserturi și creme pufoase, iar patul cu baldachin este menit să ofere bucuria unei prințese adevărate. 

Dormitor boem într-o mansardă

Cine spune că dormitoarele în mansardă nu pot fi minunate? Ai nevoie doar de puțină inspirație și de câteva elemente menite să scoată încăperea din anonimat. Pereții simpli și albi permit texturi colorate și culori cu personalitate. De aceea, am îmbinat nuanțe plăcute de mov, roz, galben și albastru într-un concept ca o zi de primăvară. Candelabrul vintage creează o atmosferă boemă, precum un film de epocă. Am ales să păstrăm un număr limitat de piese de mobilier pentru a obține o atmosferă aerisită, astfel încât fiecare moment să fie relaxare.

Dormitorul de vis începe în inima ta. Pentru început poți să te gândești la lucrurile care îți plac, iar apoi întreg conceptul prinde contur. Culorile, accesoriile și piesele de mobilier sunt menite să creeze confort și să îți expună nuanțele personalității într-un decor în care simți sentimentul de acasă.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor