Image Alt

Ioana Stan

Amenajări interioare în sezonul rece – texturi & culori

Ai simțit vreodată că vremea de afară îți influențează starea de spirit? Atunci când e Soare, parcă ai aripi să zbori și simți că poți să muți munții din loc, iar când e înnorat, parcă ai vrea să anulezi ziua…

Perioada de toamnă-iarnă este o adevărată provocare pentru oamenii meteosensibili, care își găsesc energia pozitivă în Soare. Design-ul interior este cel mai bun mod de a-ți îmbunătăți casa, starea și viața.

Combinația fascinantă de culori și texturi creează o atmosferă specială, care parcă îți încălzește sufletul și îți dă poftă de viață chiar și atunci când peisajul de afară este mohorât.

Iată câteva sfaturi prin care poți să oferi o notă personală locuinței tale și să decorezi, astfel încât să te bucuri zilnic de o stare de bine.

Texturi naturale pentru zile fericite

Autenticitatea ne oferă sentimentul de siguranță, emoția de ”acasă”. Texturile din piele și lemn sunt ideale pentru un design elegant, sau chiar rustic, îndulcind zilele friguroase. Acestea oferă o stare călduroasă și sunt extrem de versatile atunci când sunt asociate cu un covoraș sau alte piese de mobilier. Draperiile de vară, cu motive florale, se pot înlocui cu materiale termo-izolante, iar pernele cu aceleași motive florale, pot fi schimbare cu materiale din brocart sau catifea. În acest fel, conturezi un concept ”cozy”, care îți oferă liniștea de care ai nevoie.  Pentru iubitorii de tapet, iarna este cel mai bun moment pentru crearea unui perete de accent, așadar te încurajăm să dai frâu liber imaginației.

Puțină culoare și puțină magie

Din punct de vedere psihologic, culorile calde îți oferă căldura mult dorită în zilele reci și triste. Astfel, roșu, portocaliu, galben, auriu sau maro sunt cele mai potrivite culori prin care să îți împrospătezi casa în noul sezon. Secretul este asezonarea acestora cu câteva nuanțe neutre, deoarece excesul de culori puternice poate genera o stare de stres și cu siguranță nu ne dorim acest lucru. Spre exemplu, o variantă mai light a clasicului roșu este burgundy, o alegere inspirată pentru sărbătorile de iarnă, dar mai ales pentru decorurile elegante, cu note luxoase.

Minimalism în doze mici și exces de pături și perne

Stilul minimalist este ușor rece și atunci când este regăsit în forma sa pură, acesta nu transmite căldură și cu atât mai puțin un sentiment ”cozy”. Cu siguranță nu este nevoie să îți redecorezi casa complet și nici să renunți la un stil de design care îți este pe plac, dar poți să condimentezi încăperea cu câteva elemente care generează căldură. Fotoliile din pluș sau catifea, păturile pufoase sau pernele care inundă canapeaua sunt doar câteva idei pe care poți să le pui în aplicare.

Sezonul care urmează este magic! De aceea, vă îndemn să vă bucurați de fiecare clipă și să trăiți momentele într-o stare de liniște. Pentru a crea o atmosferă caldă și plăcută este nevoie doar de câteva accesorii sau piese de mobilier cu texturi aparte și puțin suflet pus în toate.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor