Image Alt

Ioana Stan

Living, spațiu de relaxare

Sufletul casei, living-ul este cel care dictează întreaga atmosferă a locuinței. Living-ul mai este denumit și camera de zi, pentru că este centrul existenței membrilor casei. Aici, se creează amintiri de povestit nepoților…aici se zâmbește din inimă, sau se poartă discuții profunde, aici viața se scurge între hobby-uri, bucurii, gânduri și momente memorabile. Design-ul living-ului este așadar o adevărată provocare.

La Primera Design ne dorim ca fiecare decor să transmită o emoție, o stare creativă, în care să simți că fiecare zi este o minune. De aceea, ți-am pregătit câteva sfaturi care transformă living-ul în centrul universului tău, îmbinând frumosul cu starea profundă de relaxare.

Cromatica neutră liniștește mintea și sufletul

Pentru efecte profunde de relaxare, recomandăm utilizarea unei palete de culori neutre în decorarea living-ului. Pereții albi sau în nuanțe de crem au nevoie de multe texturi, pentru a echilibra vizual spațiul și pentru a stârni interes. Pentru un mix de fericire, poți îmbina suprafețele mari în culori neutre cu accesorii precum perne sau covoare în nuanțe puternice. Punctarea încăperii cu nuanțe vibrante are un efect reconfortant pentru ochi.

Lumina invită la liniște

Iluminatul încăperilor este adesea subestimat, însă alegerea corpurilor de iluminat potrivite, poate face minuni pentru living-ul tău. Alături de candelabrul principal, îți recomandăm să mai adaugi câteva surse extra de iluminat, precum o lampă de podea sau o veioză, amplasate în diferite colțuri ale încăperii. Acestea vor genera o lumină caldă, menită să îți schimbe starea de spirit, chiar dacă afară este înnorat sau întuneric.

Evidențierea amintirilor frumoase

Living-ul este cel mai bun loc pentru a-ți afișa toate amintirile pe care dorești să le păstrezi aproape. Ramele foto sunt accesorii prețioase. Atunci când te înconjori de amintiri fericite vei crea o atmosferă veselă și caldă. Pentru un decor cald și intim poți utiliza rame foto de aceeași dimensiune și culoare, iar dacă preferi un stil nonconformist îți recomandăm asimetria prin rame de diverse forme și dimensiuni. Culoarea ramelor foto trebuie să fie întotdeauna în contrast cu culoarea pereților.

Integrează natura în casa ta

Apropierea de natură ne relaxează și ne îmbunătățește starea de spirit. Nu poți să îți creezi un living în pădure, însă poți să extragi elementele preferate din natură și să le integrezi în casa ta. Cea mai bună modalitate de a crea un aer proaspăt și o atmosferă plăcută este prin utilizarea ghivecelor cu plante verzi. Prezența acestora va schimba întreaga energie a încăperii.

Vederea liberă stimulează fericirea

În cazul în care living-ul îți oferă o priveliște frumoasă, care îți bucură sufletul, îți recomandăm să alegi ferestre de mari dimensiuni. Te vei bucura de mai multă lumină, iar senzația de atmosferă aerisită va fi cu siguranță amplificată. Un truc este și amplasarea în fața ferestrelor a unor piese de mobilier care îți permit să vezi prin ele.

Tema living-urilor este relaxarea. La finalul fiecărei zile ai nevoie de un spațiu doar al tău în care să uiți de grijile cotidiene. Iluminatul, culorile și accesoriile sunt cele care creează atmosfera responsabilă cu starea ta spirit. Alege înțelept și bucură-te de un living exact pe inima ta.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor