Image Alt

Ioana Stan

Living-ul, un univers al bucuriei

Cea mai importantă încăpere a casei tale, camera de zi, este un univers al bucuriei. Nucleul care aduce aproape toți oamenii dragi, living-ul este un spațiu în care confortul și relaxarea trebuie să atingă cote maxime. De aceea, decorul living-ului este o adevărată provocare, mai ales atunci când nu știi ce îți dorești și mai ales cum să începi.

Articolul de astăzi este special creat pentru a vă ajuta să vă dați seama ce vă doriți cu adevărat. În general, cele mai reușite proiecte de design interior încep de la un stil sau un element preferat, în jurul căruia se construiește o adevărată poveste.

1.Primul pas – bugetul

Succesul oricărui decor interior începe cu stabilirea bugetului. Asfel, înainte să stabilești design-ul living-room-ului este important să stabilești suma pe care vrei să o aloci. Apoi, va trebui să faci o listă cu elemente pe care vrei să le regăsești în camera de zi. O idee foarte bună este să împarți aceste obiecte în necesare și mai puțin necesare. În acest fel, îți vei simplifica drumul către ceea ce îți dorești.

2. Fii creativ, dă frâu liber imaginației

Living-ul perfect începe cu un vis. Apoi, visul se transpune pe hârtie și mai apoi te poți bucura de el, în viața reală. Pentru a te asigura că obții un efect vizual plăcut, un concept în care echilibrul să plutească în aer, trebuie să realizezi o schiță a decorului final. În acest mod, vei știi exact de ce obiecte ai nevoie și vei evita să faci cheltuieli, care nu sunt necesare. Totodată, poți să ai noi idei și să armonizezi design-ul mult mai bine, decât dacă ai decora fără să stabilești o direcție.

3. Alege-ți stilul preferat

Să alegi ceea ce îți place, pare extrem de simplu la prima vedere. Cu toate acestea, atunci când te gândești la living pe termen-lung, lucrurile se complică. Astfel, încă de la început trebuie să stabilești ce activități vei face în living, ce evenimente vei organiza aici, câte persoane vor utiliza living-ul și dacă televizorul va face sau nu, parte din decor.

În funcție de aceste aspecte, vei alege canapeaua, iar în jurul acesteia vei selecta toate celelate elemente de decor. Practic, stilul canapelei, va dicta întreg decorul încăperii. În cazul în care iubești stilul modern rustic, poți combina elementele vintage, cu o canapea contemporană în nuanțe puternice. Iubitorii de texturi florale, pot opta pentru un stil elegant, care transpune natura prin accesorii. Pentru personalitățile iubitoare de simplitate, stilul minimalist cu forme geometrice, este alegerea ideală. Camerele spațioase au nevoie de o amenajare impresionantă, cu mobilier în stil elegant și accesorii metalice.

Prin acești trei pași simpli îți vei ușura drumul către camera perfectă. Living-ul este spațiul în care îți vei petrece cel mai mult timp, așa că trebuie să faci alegeri înțelepte. Cea mai importantă etapă este să stabilești un stil, în care să te simți confortabil în orice moment. Pentru că noi credem în puterea inspirației, îți lăsăm mai jos câteva imagini din proiectele noastre de suflet.  

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor