Image Alt

Ioana Stan

Ce culori să alegi pentru amenajarea bucătăriei?

Inima casei, bucătăria, este centrul lumii noastre. Locul minunat în care materializăm creativitatea în savoare și spațiul în care se creează cele mai frumoase amintiri, alături de oamenii dragi, bucătăria implică atenție și dedicare atunci când vine vorba de design interior.

Atunci când suntem întrebați cum creăm acel sentiment frumos de ”acasă” mereu răspundem același lucru, prin lumină și culoare. Toate emoțiile umane sunt legate de culori, iar lumina este cea care ne nuanțează stările zilnice. De aceea, succesul unui design interior, începe și se termină prin culoarea cu care alegem să amenajăm.

Materialul de astăzi vă va oferi câteva sfaturi utile, pentru acele momente în care nu știți ce culoare să alegeți în decorul bucătăriei de vis, sau pur și simplu doriți să fiți siguri că faceți alegerea potrivită, care vă va aduce aceeași bucurie chiar și peste câțiva ani.

Culori calde pentru armonie

Oamenii care iubesc liniștea se simt cel mai bine într-un mediu în culori pastelate. Asfel, culori precum roz pal, galben sau chiar nuanțe de bej și maro, creează armonie și bucură inimile. Aceste culori sunt ideale mai ales pentru bucătăriile de mici dimensiuni pentru a crea o atmosferă aerisită. De asemenea, în cazul mobilierului, o paletă pastelată permite introducerea de texturi și elemente de contrast, care creează un efect vizual senzațional.

Stilul & culoarea, o poveste fără sfârșit

Fiecare încăpere are un stil, iar culoarea este menită să îl susțină, la fel ca într-o frumoasă poveste de iubire. Așadar, pentru bucătăriile în stil minimalist, mobilierul în non-culori este cea mai bună alegere. Mai mult decât atât acesta se poate accesoriza cu o textură de catifea colorată, iar efectul va fi întotdeauna unul rafinat.

Pentru cei nostalgici și pentru iubitorii stilului shabby-chic, culorile puternice, asezonate cu nuanțele inspirate din prospețimea naturii, creează o atemosferă desprinsă din satele pitorești ale Franței.

În cazul oamenilor care preferă un stil atemporal, o combinație eternă, care nu sa va demoda niciodată, este nunța de gri și lemn. Nuanțele de gri sunt extrem de versatile și se pot îndulci prin diferite accesorii și elemente, iar texturile din lemn ne aduc din nou în mijlocul naturii.

Persoanele care adoră stilul elegant se pot orienta către o bucătărie albă. Mobilierul alb oferă un spațiu aerisit, care pare o gură de aer proaspăt în casă. Deși pare lipsit de personalitate, albul se poate condimenta prin reflexii de roz, nuanțe de roșu, verde sau mov. Nuanțele reci de albastru, combinate cu negru aduc un aer exotic, desprins din insulele mediteraniene, pentru ca fiecare zi să se simtă precum o eternă vacanță.

Tendințele nu sunt o prioritate

Foarte multe persoane încearcă să se încadreze în opțiuni limitate de tendințe. Internetul abundă în materiale cu titlul ”culorile anului”. Acestea sunt utile și pot ghida procesul de amenajare interioară, însă cea mai frumoasă culoare este cea care îți face plăcere să o privești. Anul 2021 este despre bucătării în nuanțe de gri, însă albastrul marin rămâne în topul alegerilor în materie de culoare. Îți recomandăm să alegi pentru zonele de mari dimensiuni acele nuanțe care îți plac cu adevărat și pe care mai apoi le poți asezona cu accesorii inspirate de tendințe.

Indiferent de culoarea pe care o alegi îți recomandăm să menții ideea de armonie. Astfel, nuanțele, texturile, culorile, accesoriile trebuie să cânte aceeași muzică. Cele mai frumoase proiecte de bucătării sunt cele care îmbină atmosfera confortabilă cu spiritul practic.

Fă-ți lumea mai frumoasă și alege cu inima!

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor