Image Alt

Ioana Stan

Cum sa îți creezi un birou perfect pentru home working?

Lucratul de acasă a devenit o nouă normalitate a perioadei în care trăim. Astfel, treptat, camerele de zi, sau chiar dormitoarele s-au transformat într-un birou în care ne derulăm task-urile specifice locului de muncă. În acest sens, se impune o redecorare, pentru a-ți crea un spațiu doar al tău, în care să te simți creativ și productiv în fiecare zi.  

Materialul de astăzi este menit să îți ofere inspirație și sfaturi simple de aplicat în orice casă, astfel încât să îți recreezi biroul mult visat.  

Spațiul perfect pentru un birou perfect 

Prima regulă a spațiului destinat biroului de acasă este să te ții departe de orice tentații, care ți-ar putea pune în pericol productivitatea. Așadar, alege o încăpere liniștită, în care să nu se plimbe membrii familiei, departe de frigider, pat sau televizor. Nu recomandăm amplasarea biroului în dormitor, întrucât vei fi tentat să iei multe pauze de somn sau relaxare. Alege acea încăpere în care plutește liniștea și în care nu vei fi deranjat de discuții sau de orice alte zgomote deranjante.  

Alege un birou potrivit nevoilor tale 

Următorul pas este achiziționarea unui birou de lucru. În cazul în care perioadele de lucrat de acasă se vor prelungi, achizițonarea unui birou este o investiție pe termen-lung. Îți recomandăm un birou mare, pe care să poți amplasa atât laptopul/calculatorul cât și alte elemente necesare precum rechizite, cărți, dar să îți rămână și puțin spațiu de desfășurare. În funcție de stilul casei tale, sau de preferințe, poți opta pentru un birou minimalist cu linii drepte și culori neutre simple, sau din contră te poți orienta către un birou sofisticat, potrivit unei încăperi elegante, cu tentă luxoasă.  

Definește confortul 

Pentru fiecare dintre noi confortul are o altă definiție. Pentru a putea lucra bine, ai nevoie să te simți confortabil. Așadar, gândește-te la câteva elemente sau accesorii care te-ar face să te simți bine în timp ce lucrezi. Scaunul pentru birou este un ingredient perfect pentru un confort desăvârșit. Optează pentru un scaun din piele sau catifea, cu mânere și spătar, astfel încât să ai o postură corectă. Majoritatea durerilor de spate la birou sunt din cauza lipsei unei posturi adecvate. Apoi, poți alege și alte accesorii care te-ar face să te simți mai inspirat și ți-ar înveseli ziua. O alegere perfectă sunt ramele foto cu mesaje inspiraționale sau cu pozele oamenilor dragi, pentru un plus de motivație.  

Lumina naturală, sursă de inspirație 

După ce îți alegi spațiul de lucru, trebuie să te asiguri că amplasezi noul birou în fața unei ferestre. În acest fel, vei crește considerabil productivitatea. De asemenea, pe birou sau deasupra acestuia poți opta pentru corpuri de iluminat perfecte pentru zilele în care dorești să fii creativ, chiar dacă afară este înnorat.  

Biroul de acasă trebuie să te determine zilnic să fii cea mai bună versiune a ta. Așadar, alegerea câtorva elemente preferate și amplasarea lor în cadrul dorit, pot face minuni. Cu puțină lumină, câteva rame foto și un strop de culoare, biroul de acasă se poate transforma foarte ușor într-un spațiu al creației și performanței.  

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor