Image Alt

Ioana Stan

Decorează Baia cu personalitate, în stil minimalist

Știai că momentele petrecute în baie, încă de la primele ore ale dimineții, îți pot dicta starea de spirit? Baia este locul în care ne încărcăm cu energie, iar momentele petrecute în interiorul acestia sunt definitorii pentru felul în care ne simțim. 

Ritualurile zilnice de îngrijire au loc în baie, de aceea, design-ul acesteia este extrem de important în crearea casei de vis. Stilul minimalist reprezintă una dintre cele mai inspirate alegeri, atunci când vine vorba de baia perfectă. Liniile drepte, simplitatea și nuanțele pline de calm inspiră energie pozitivă și gânduri plăcute.  

Calmul monocromatic 

Primul pas în crearea unei băi minimaliste este alegerea unei nuanțe de decor potrivite. Cea mai bună decizie este alegerea unei singure nuanțe de culoare pentru întreaga baie. În acest mod, mintea ta își va găsi liniștea, iar atmosfera creată va transmite calm și rafinament. Astfel, poți să optezi pentru nuanțe de alb, crem sau gri, acestea fiind cele mai des utilizate în decorul minimalist. Un alt efect uimitor îl are și combinarea plăcilor de pe pereți cu cele de pe podea, pentru a oferi căldură încăperii. Plăcile simple sau cele texturate din piatră, se vor încadra perfect în acest tip de decor interior.  

Artificii care îndulcesc decorul minimalist 

Deși minimalismul înseamnă simplitate, există câteva trucuri care pot oferi personalitate și o căldură aparte băii. Spre exemplu, utilizarea plantelor sau a accesoriilor luxoase sau vintage, poate crea o atmosferă fascinantă. De asemenea, utilizarea texturii de marmură schimbă complet aspectul încăperii, oferind o eleganță aparte.  

Ordine și simplitate 

Acesta este principiul de bază al minimalismului și implicit al băilor amenajate în acest stil. De aceea, spațiile de depozitare trebuie să fie generoase, pentru a nu păstra obiecte la vedere. De asemenea, suprafețele sunt libere și nu există niciun colțișor supraîncărcat. Culoarea pereților este adesea alb pentru a crea un spațiu aerisit. În băile de mici dimensini, colorarea albă a pereților este un truc excelent de mărire a spațiului. Accesoriile sunt limitate la o plantă, o lumânare sau un alt obiect preferat, fără a încărca prea tare decorul. Ușile transparente și prosoapele albe întregesc perfect cadrul minimalist.  

 Mobilier contemporan 

Piesele de rezistență ale minimalismului sunt corpurile de mobilier în linii drepte și nuanțe simple. Mobilierul suspendat creează impresia unui spațiu mai mare. De asemenea, se preferă toaletele și obiectele sanitare suspendate, cu efect plutitor, în aceeași idee a simplității. Tradiționalele cabine de duș sunt înlocuite de cabinele de tip walk in pentru un aspect elegant și aerisit.  

Minimalismul nu este doar un stil de design ci un mod de viață. Oamenii care iubesc un astfel de decor sunt cei care apreciază simplitatea și se bucură de fiecare moment. Minimalismul este despre a trăi în prezent, de aceea surplusul și lucrurile care sufocă atmosfera, nu își găsesc locul într-un astfel de design. Cea mai bună parte este că și stilul minimalist se poate personaliza. Utilizarea accesorilor potrivite poate să ofere o notă de personalitate băii, astfel încât să creeze acel sentiment unic de ”acasă”.  

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor