Image Alt

Ioana Stan

Cum să decorezi bucătăria perfectă?

Bucătăria este inima fiecărei case! Cu acest gând în minte pornim majoritatea proiectelor de design ale bucătăriei.  De aceea, în fiecare amenajare se îmbină ideile despre bucătăria de vis cu pasiunea pentru bun gust și inspirația la frumos.  

Materialul de astăzi este despre inspirație și provocare la exprimare. Fiecare bucătărie ar trebui să reflecte personalitatea proprietarilor, deoarece atmosfera existentă aici își va pune amprenta asupra viitoarelor preparate culinare.  

Iată câteva idei menite să te ducă către bucătăria mult visată!  

Ce stil îți dorești? 

Cu această întrebare în minte ar trebui să înceapă întreg procesul de decor. Stilul este o alegere dictată de tendințe sau de preferințele personale. Astfel, dacă iubești încăperile primitoare cu elemente tradiționale, poți să optezi pentru un stil rustic cu linii arcuite, accesorii antice, candelabre suspendate. În schimb, dacă simplitatea te definește și îți dorești o atmosferă aerisită, stilul minimalist sau modern este cea mai bună alegere. În cazul bucătăriilor la bloc, stilul minimalist este o adevărată binecuvântare oferind un design cu puține piese de mobilier și accesorii de impact. Pentru firile romantice, recomandăm decorurile elegante, inspirate de aerul specific sudului Franței, un amestec de elemente care te îndeamnă la visare.  

Cum folosești eficient spațiul? 

Prima regulă după alegerea stilului de amenajare dorit este valorificarea spațiului. Astfel, recomandăm evitarea senzației de sufocare și crearea unui echilibru vizual atunci când vine vorba de corpurile de mobilier. Ideal este ca hrana să fie păstrată într-o debara evitând astfel aglomerarea cu dulapuri și obiecte utilizate la gătit. Apoi, se recomandă integrarea electrocasnicelor în mobilă. De asemenea, calitatea dictează alegerea tipului de mobilier, îmbinând atât partea funcțională cât și cea estetică. Practic trebuie să simți bucurie atunci când treci de pragul bucătăriei. Dacă îți dorești o bucătărie de tip open space poți să economisești spațiu, iar în cazul acesta se recomandă utilizarea aceluiași stil și material de mobilier precum în cazul livingului, oferind astfel un aspect unitar, plăcut. 

Ce să eviți atunci când amenajezi bucătăria? 

Anumite greșeli pot compromite efectul final al amenajării. Așadar, recomandăm să alegi foarte bine materialul mobilierului viitoarei bucătării, astfel încât acesta să poată să fie îngrijit corespunzător. Uneori oamenii se ghidează doar după estetic, uitând de partea practică. Apoi, oricât de mult îți dorești să îmbini cât mai multe elemente preferate, indiferent de stilul ales, recomandăm să eviți aglomerarea spațiului cu multiple accesorii, texturi și elemente care nu par din aceeași poveste. Nu în ultimul rând, ghidarea după tendințe te va determina să redecorezi anual. Dacă îți dorești rezultate pe termen lung alege un stil și un mobilier care îți va plăcea indiferent cât timp trece. Spre exemplu designul minimalist sau modern nu se demodează niciodată, fiind versatil în cazul în care îți dorești anumite modificări de stil, în anii care vin. 

Cum alegi culoarea potrivită? 

Culorile pot genera discuții nesfârșite. În cazul bucătăriei, se recomandă un mobilier în culori calde, în echilibru vizual cu finisajele. Dacă ai o bucătărie mică vei opta pentru culori deschise, care creează senzația de spațiu, pe când dacă ai la dispoziție o încăpere mare poți să optezi pentru nuanțe mai puternice. Alege o paletă formată din 2 sau maxim 3 culori. Nu vei da niciodată greș cu un mobilier în nuanțe de verde, albastru, roșu sau negru, care se îmbină armonios cu finisaje simple în culori deschise, de preferat albe. 

Urmând acești pași simpli vei ajunge la destinația dorită: bucătăria perfectă. De altfel, perfecțiunea ia diferite forme în mintea fiecăruia dintre noi, așadar nu îți fie teamă să îți aduci ideile la viață și să experimentezi diferite culori preferate și stiluri care îți aduc bucurie.  

Iată un strop de inspirație din bucătăriile realizate de noi: d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor