Image Alt

Ioana Stan

Cum să decorezi o casă în stil contemporan?

Proiectele noastre sunt bucățele de suflet. De aceea, ne place să le oferim și celorlalți măcar puțin din bucuria noastră, astfel încât să inspirăm la cât mai multe concepte de design fascinante. Povestea de astăzi este despre stilul contemporan, confundat adesea cu stilul modern. Practic, prin proiectul de acum am încercat să integrăm mai multe tendințe de design actuale.

În general, în proiectele contemporane se merge pe calitate, mai mult decât cantitate. De asemenea, am inclus și trăsături ale personalității proprietarilor prin texturi colorate și accesorii deosebite.

Combinația dining-living

Stilul contemporan este despre funcționalitate, despre valorificarea spațiului în cel mai bun mod posibil. Astfel, am combinat un living cu trăsături ușor clasice și elegante cu dining-ul.

Astfel dining-ul combină câteva nuanțe pline de liniște precum albastru și verde cu textura deosebită cu modele florale a scaunului din capătul mesei, care este un fel de personaj principal al încăperii. Un element aparte este corpul de iluminat cu accesorii strălucitoare, o bijuterie menită să condimenteze simplitatea pieselor de mobilier.

Camera de zi aduce în prim plan un mobilier clasic, în nuanțe plăcute de maro, o integrare a liniștii naturii în propria casă. Apoi combinația specială de alb și verde, utilizată în textura canapelelor oferă prospețime încăperii. Întreaga paletă de culori este întregită de liniștea albastrului, care oferă o stare de relaxare și odihnă.

Un accent aparte a fost pus pe accesorii, astfel vaza cu flori proaspete conturează sentimentul plăcut de ”acasă”, pe care încercăm în îl integrăm în fiecare concept.

Dormitorul contemporan

În ceea ce privește dormitorul, am adus în prim-plan texturile vii cu lebede pe fundal albastru pentru a crea o oază de liniște. Același sentiment a fost amplificat de perdelele inspirate din culorile mării și din texturile catifelate, menite să îndulcească întregul design. Nuanțele de albastru și vișiniu s-au întrepătruns cu puritatea albului creând un efect fascinant. Tapetul special în nuanțe de albastru, cu motive inspirate din natură oferă un aer ”cozy” și intim.

Camera copiilor & biroul

În cazul acestui proiect, ne-a plăcut foarte mult modul de compartimentare al casei. Astfel, a fost alocată o cameră specială pentru birou și activitățile preferate și o cameră pentru copii. În aceste două încăperi, întreg design-ul a fost dictat de preferințele și hobby-urile locuitorilor casei. În ceea ce privește biroul, am utilizat albul, care stimulează creativitatea și libertatea de exprimare și nuanțele plăcute de maro, inspirate din natură. Un element deosebit al biroului este biblioteca și fotoliul în nuanțe de smarald, un colțișor pentru momentele de relaxare.

Canapeaua în culori pastelate se îmbină perfect cu nuanțele tari și cu personalitate într-un cadru care inspiră armonie și pace. Cele mai frumoase momente și hobby-uri se trăiesc în liniște, iar design-ul camerei este special creat pentru a insufla o pace specială a minții. În același timp, am integrat și mici bucățele ale personalității proprietarilor prin diferite obiecte menite să le ofere bucurie sau rememorarea unei amintiri plăcute.

Întreg conceptul casei combină eleganța cu simplitatea. Întreaga poveste este condimentată cu accesorii, flori și texturi care oferă o stare de bine. Fiecare design are farmecul său, iar stilul contemporan permite explorarea tendințelor și integrarea elementelor preferate într-un mod armonios.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor