Image Alt

Ioana Stan

Casa de vis, o poveste despre lumină

White Story

Perfecțiunea înseamnă…alb și multă lumină! Atunci când închizi ochii și încerci să vizualizezi casa visurilor tale, aceasta prinde culori, texturi și contururi definite de mintea și imaginația fiecăruia dintre noi. În momentul în care începem un nou proiect, eu obișnuiesc să mă inspir din Natură.

Zilele acestea, privind pe geam am observat cât de multă magie aduce lumina.

Așadar, am ales să amprentez fiecare colțișor al noului nostru proiect cu abundență de lumină. Proiectul ”White Story” este un astfel de vis, a cărui schiță începe în suflet și se transpune într-un decor elegant, cu accente luxoase, culori blânde și multă strălucire.

Povestea începe cu livingroom-ul deschis, care îmbină atât confortul unei camere de zi cu spațiul de dining, într-un decor versatil și aerisit. Tema centrală a încăperii este confortul, asezonat cu detalii luxoase și elemente metalice, menite să scoată din monotonie culoriile pastelate și pacea nuanțelor de decor. Textura de catifea îndulcește atmosfera, iar culorile neutre inspirate din prospețimea Naturii, oferă energie pozitivă.

Apoi, totul continuă cu bucătăria, sufletul oricărei case. Aici am adus bucuria plantelor într-un cadru cu detalii minimaliste, a cărui punct culminant sunt nuanțele de verde catifelat și luminile menite să aducă în centrul atenției spațiul experiențelor culinare.
Holul spațios ne-a permis să transpunem grandoarea în detalii simple, prin lămpile cu efect ”cozy” și ferestrele menite să te transpună într-un basm cu prinți și prințese. Băile amenajate în stil modern, cu linii drepte și forme clare, oferă un spațiu aerisit, care parcă îți pune mintea în ordine, încă de la intrare.

 

 

Dormitorul domină atmosfera casei prin simplitate și confort. Textura de catifea este prezentă pentru a oferi eleganță și rafinament. Culorile vii ale tapițeriei sunt precum o gură de aer proaspăt, într-un design elegant cu accente minimaliste. Cel de al doilea dormitor existent, se bucură de un design aerisit, ușor masculin, înnobilat de texturile plăcute la atingere și de detaliile geometrice.

Cel de al treilea dormitor, valorifică perfect spațiul mansardei. Spațiul de mici dimensiuni oferă un plus de confort, iar decorul minimalist creează un loc ideal pentru relaxare și nopți odihnitoare. Ideea care domină este cea a unei atmosfere aerisite și a unui minimalism menit să facă viața puțin mai ușoară.

Caracteristica mea preferată sunt nuanțele naturale, de Pământ, care oferă căldură, creând sentimentul acela de ”acasă”. Stilul minimalist este ușor rece, iar notele naturale parcă îți încălzesc sufletul. Cea mai bună parte este că nuanțele de maro se îmbină armonios cu toate culorile alese în peisajul casei.

Apoi, integrarea micilor ”bijuterii”, acestea însemnând elementele metalice în nuanțe aurii, oferă senzația de lux și rafinament. Acestea aduc un plus de clasă și se potrivesc perfect indiferent de stilul de design ales. Stilul minimalist primește astfel multă strălucire, cucerind de la prima privire.

De asemenea, un element ”wow” este folosirea texturilor în decorul băilor. Acestea scot din anonimat orice baie oferind un design modern, dar atractiv și interesant în același timp.

Apoi, o încăpere specială este destinată iubitorilor de vin ai casei. În acest fel, am valorificat subsolul, într-un mod fascinant. Simplitatea camerei este condimentată cu barul, visul oricărui pasionat de vinuri.

Întregul proiect este bucurie, iar rezultatul final ne oferă satisfacție! Adevărata împlinire este dată de prima reacție oferită de design-ul locuinței. Zâmbetul și sentimentul de ”acasă” resimțit de locuitorii casei sunt cel mai frumos ”mulțumesc” din lume. Ca inspirație de final, recomand culorile Naturii pentru un design viu și de asemenea încurajez curajul de a experimenta nuanțe și texturi diferite în cele mai neobișnuite colțuri ale casei.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor