Image Alt

Ioana Stan

Cum alegem corpurile de iluminat potrivite?

Ai stabilit direcția în care urmează să decorezi sau chiar ai terminat de decorat locuința ta? Printre ultimele piese care vin să completeze orice casă se numără și corpurile de iluminat. De multe ori acestea sunt trecute rapid cu vederea, sau alegerea lor nu e una pe care să se insiste foarte mult, însă în acest articol vreau să-ți descriu cât de importante sunt luminile în orice încăpere și cum să le alegi.

Probabil ai definit fiecare cameră a casei tale, ai trasat spațiul mesei, al canapelei, patului, comodelor și așa mai departe. Ei bine, e important să ții cont apoi să evidențiezi aceste spații prin poziționarea luminilor pe zonele de interes. Felul în care lumina potențează fiecare parte căreia vrei să îi oferi focus din încăpere e crieteriul principal care stă la baza alegerii corpurilor de iluminat.

Iluminarea zonei de dining

Atunci când alegi corpurile de iluminat pentru locul în care familia și prietenii se adună în jurul mesei, e important să ai în vedere dimensiunile pe care masa le are. Pentru a oferi senzația de apropiere și intimitate, recomand aici ca luminile să fie alinate pe toată lungimea ei și să fie coborâte astfel încât să dea senzația de ,,îmbrățișare” a celor așezați la masă.

Iluminarea dormitorului

Pentru ca nopțile să-ți fie relaxante, iar dormitorul să fie un spațiu în care să aștepți cu nerăbdare să ajungi la finalul unei zile pline, accesorizează camera cu lumini bine alese. Sugestiile luminoase pentru dormitor includ 2 lămpi suspendate de-o parte și de alta a patului, pentru lecturi târzii, sau veioze diafane a căror lumină să poată fi reglată pentru a nu deranja ochii atunci când toate celelalte lumini din casă sunt stinse.

Iluminarea holului

Fiind zona în care îi întâmpini pe toți cei care te vizitează, e important să oferi o impresie aerisită, luminoasă, primitoare. De aceea, îți recomand să folosești corpuri de iluminat suspendate, alături de leduri în jurul oglinzii, dacă aceasta există.  E important să luminezi din plin această zonă, pentru ca oricine îți trece pragul să aibă o primă impresie de deschidere a spațiului.

Iluminarea ca accesoriu

Pe lângă așezarea tactică a luminilor în fiecare cameră, recomand și instalarea corpurilor de iluminat printre piesele de decor sau mobilier din unele camere în care acest lucru e posibil. De exemplu: benzi de lumină în rafturile unei biblioteci, o nișă luminoasă cu un model interesant pe un perete, sau beculețe care să îmbrace ghivece. Toate acestea vor oferi multă căldură locuinței tale și vor transforma orice încăpere într-una vibrantă, plină de viață.

Sper că ți-au fost folositoare sfaturile mele, te las acum cu o selecție de poze ,,luminoase” din câteva proiecte dragi.

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor