Image Alt

Ioana Stan

Alege canapeaua potrivită pentru living-ul tău

Piesa centralâ a living-ului e fără îndoială zona de lounge și relaxare creată în jurul canapelei. Cum să o alegi pe cea potrivită și să o încadrezi perfect în decor? Iată 5 sfaturi care să te ajute în alegerea ei.

 1. Pornește de la nevoile practice ale familiei tale. Ai mereu musafiri și casa e plină? Optează pentru o canapea extensibilă, care să le permită celor invitați spațiul comod de așezare. Dacă, din contră, nu ești vizitată des sau spațiul nu e foarte generos, alege o canapea redusă în dimensiuni și completează cu pufuri sau fotolii încăperea.
 2. Materialul canapelei e foarte important pentru confortul tău. Chiar dacă preferi canapelele din piele, recomand să le oferi ,,căldură” prin accesorizarea cu pături sau traverse din croșet, ori multifuncționale, care să păstreze atât aspectul confortabil, dar și senzația la atingere.
 3. Alege să o pui în contrast cu celelalte piese de mobilier din living. Dacă ai pus ochii pe o canapea în culori neutre, poți foarte bine să te joci cu nuanțele în restul încăperii, pentru a amenaja complex camera. Dacă, dimpotrivă, apreciezi canapelele colorate, ai grijă ca restul camerei să păstreze accesorizarea culorilor complementare, pentru a se potrivi armonios vizual.
 4. Perne, perinițe și iar perne. Acoper-o cu modele de perne diferite, care să ofere un aspect jucăuș și cozy. Pe lângă că vor oferi bogăție spațiului, vor adâuga și un plus de confort în serile de home cinema.
 5. Poziționeaz-o într-o zonă iluminată natural, sau oferă-i lumina din corpuri suspendate sau din podea. E important ca zona de relaxare creată în jurul canapelei din living să aibă lumina necesară pentru a savura o carte, o cană de ceai cu prietenii sau un joc de societate, orice ai prefera.

Sper ca aceste sfaturi simple să te ajute în alegerea și poziționarea canapelei în living-ul tău. Te las acum cu inspirația unor living-uri din proiectele personale de design, create în jurul canapelelor. Forme, texturi, așezări diferite pentru a te ajuta în construirea spațiului.

Mult spor în alegerea canapelei îți doresc!

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

  Post a Comment

  d
  Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor