Image Alt

Ioana Stan

Cum aranjezi masa pentru sărbătorile în familie

Mai e foarte puțin până la sărbătorile de Paște sau weekendul prelungit pe care majoritatea îl vom petrece în jurul mesei, în mijlocul familiilor noastre, sau a celor mai dragi prieteni. Ce bucurie!

Iar cum tradiția culturală a revederilor pune în centrul poveștilor mese pregătite cu drag pentru invitați, vreau să îți ofer câteva idei rapide prin care poți îmbogăți aspectul meselor, din punct de vedere estetic, de data aceasta. Pentru idei din zona de gastronomie te las să explorezi în funcție de preferințele celor serviți.

Așadar, prima idee care să îți aducă ,,savoare” vizuală mesei de sărbători e decorarea cu flori naturale, în buchete mari, sau combinații de buchete mici, colorate puternic și care să-ți fure privirea din orice parte a încăperii ai privi spre masă.

Apoi poți trece la vestimentația pe care să i-o oferi mesei: traverse din materiale naturale, fețe de masă ușoare, delicate, sau naproane colorate neutru. Toate acestea vor fixa accentul asupra mesei și îți vor da baza pe care să continui să decorezi complet pentru sărbătoare.

Următoarea propunere e să te folosești de mici obiecte de decor din cristal, sau sticle groase, cum ar fi suporturile de lumânări, tăvile aurite sau cu aspecte estetice fluide, chiar bolurile pentru desert și aperitive, sau frapiere deosebite.

Ca să obții apoi senzația de intimitate și căldură, îți recomand să aprinzi și câteva lumânări pe masa centrală, care să îi adune pe cei prezenți într-o atmosferă caldă și luminoasă.

Ultimul sfat e legat de vesela aleasă. Pentru a crea un decor elegant, de sărbătoare, recomand să alegi farfurii uni, albe, bej, sau în nuanțe de gri închis, pe care să le combini cu tacâmuri de accent, aurii sau argintii și pahare cu forme geometrice, solide. Alături de ele poți continua cu placecard-uri inspirate, fiecare cu numele invitatului în dreptul farfuriei sale, sau șervețele din nuanța principală a mesei.

Ca să te inspir și vizual, am lăsat mai jos o selecție de mese minimalist decorate, din proiectele trecute și sper ca sfaturile primite să te inspire să-i aduni pe cei dragi în jurul unei mese bogate în elemente stilistice.

Sărbători fericite și inspirate îți doresc!

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor