Image Alt

Ioana Stan

Cum să amenajezi inteligent un spațiu mic?

Cea mai frumoasă parte a carierei mele este atunci când am ocazia să împărtășesc atât din cunoștințele mele, cât și din experiența mea personală, pusă în practică. De aceea, voi începe materialul de astăzi cu îndemnul de a te bucura din plin de locul în care ești și mai ales de ceea ce ai în acest moment! Spațiile mici sunt adesea un motiv de nemulțumire pentru foarte mulți oameni. Ceea ce nu știu acești oameni este că există trucuri care pot face un ”palat” chiar și din apartamentele de mici dimensiuni.

  Atunci când vorbim de design interior cu siguranță nu facem trucuri de magie, însă câteva reguli simple de amenajare interioară îți vor oferi spațiul de care meriți să te bucuri în fiecare zi.

Iată câteva trucuri simple de amenajare a unui apartament de mici dimensiuni:

1.     Atenție la culori

Probabil  iubești culorile puternice și te încântă ideea unor nuanțe îndrăznețe. Cu toate acestea, îți recomand să te orientezi către culori pale și deschise atât în ceea ce privește pereții cât și în cazul mobilierului. Secretul unei încăperi mari este lumina naturală. Ei bine, în toate proiectele mele încerc să aduc lumina naturală în fiecare încăpere, deoarece aceasta oferă senzația de spațiu mare și aerisit. Același efect îl au și nuanțele deschise! Albul este cea mai bună opțiune în acest sens, fiind un truc eficient de a oferi mai multă luminozitate camerei.

 

2.     Oglinzile ca obiecte de decor

Pentru că ți-am dezvăluit trucul luminii, trebuie să îți spun că un truc magic de a amplifica luminozitatea este utilizarea oglinzilor. Astfel, te îndemn să alegi o oglindă decorativă frumoasă, cu care să decorezi unul dintre pereții pe care se reflectă lumina. Nu doar că vei amplifica spațiul, dar oglinda este și un element de accesorizare minunat.

 

3.     Pereții de accent

Utilizarea tapetului pe unul dintre pereți este cea mai frumoasă și eficientă modalitate prin care poți crea impresia de spațiu. Astfel, alege un tapet de tipul foto 3D, care îți place și care se integrează armonios în decor, iar acesta va împrospăta complet întreaga încăpere, oferindu-i personalitate și un stil unic.

 

4.     Mobilier multifuncțional

Utilizarea la maxim a fiecărui centimetru este o regulă importantă atunci când vine vorba de spații mici. Astfel, taburetele care devin măsuțe de cafea la nevoie, consolele, rafturile suspendate sau mobilierul pe verticală sunt doar câteva opțiuni prin care poți să creezi mai mult spațiu.

 

 

5.     Luminozitatea face diferența

Orice ai face atunci când decorezi, evită iluminarea slabă. Lumina este prietena și aliata ta, așadar trebuie să faci uz de aceasta cât de mult poți. Nu toate apartamentele se bucură de lumina soarelui, deci sigur vei avea nevoie de corpuri de iluminat potrivite. Poți alege o mulțime de elemente pe placul tău, de la obiecte de iluminat încastrate până la cele suspendate. Astfel, vei crea o atmosferă confortabilă și intimă.

Aceste reguli simple sunt menite să te ghideze în decorarea apartamentului de mici dimensiuni. Fie că dorești să decorezi sau chiar să redecorezi, aceste trucuri te vor ajuta să îți amplifici considerabil spațiul și să te bucuri de viață, chiar și într-un apartament mic. 

Sper că această listă, dar și imaginile din câteva apartamente planificate de noi și în care am creat din spații mici încăperi generos organizate să te inspire și pe tine dacă vrei să creezi impresia de spațiu extins din locuința ta.

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor