Image Alt

Ioana Stan

Călător în locuința ta: Decorul cosmopolit care te transformă în turist chiar și în pandemie

De mai bine de un an, pandemia ne-a limitat opțiunile de a călători și ne-a retras în locuințele noastre. Dacă și ție ți-e dor să explorezi orașe sau culturi noi, nu te lăsa privat de această bucurie și adu farmecul turismului în casa ta.

Cu siguranță ai o țară preferată, sau un oraș cochet, poate chiar o cafenea pe care ai vizitat-o sau în care ți-ai dori să ajungi. Sau poate o librărie, un muzeu, un restaurant chic în care aștepți să bei un pahar de vin cu un view fabulos. Spre oricare dintre locurile astea ți s-a îndreptat imaginația, lasă-te în voia ei.

Azi, îți propun chiar să aduci o parte din atmosfera călătoare la care ai visat în locuința ta și să faci astfel pace cu pandemia și limitările ei, până când vom putea călători din nou.

Poți începe, deci, să creezi în casă un loc compus din toate suvenirurile pe care le-ai colecționat de-a lungul timpului. Un colț decorat cu obiecte-totem, cărți sau accesorii care ți-au rămas în suflet și pe care le-ai luat acasă din călătoriile tale.

Sau poți tapeta un perete cu un tablou de inspirație a locului preferat, cu o fotografie frumos înrămată dintr-o călătorie cu emoții faine, care să te încarce cu energie de fiecare dată când o privești. 

Dacă ai obiecte dragi, adunate din locurile vizitate, poți chiar să alegi să creezi centrul unei încăperi în jurul lor: unui ceas atipic i-ar sta foarte bine pe o piesă de mobilier din lemn masiv, sau niște lumânări cu aromă exotică ar transforma dormitorul cu aromele și lumina lor difuză.

Vreau să te las acum cu câteva imagini care descriu mai mult decât cuvintele inspirația lăsată de călătorii și felul în care poți redeveni turist și în confortul casei tale. Important e să te încarci cu vibrația marilor orașe sau a unor spații aventuroase, chiar sălbatice și apoi să le recreezi în locuința ta. Ce spui, vii în călătorie până în living? 

 

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor