Image Alt

Ioana Stan

Îți place să citești? Iată cum poți crea un tărâm de poveste în casa ta

Telefoane sunând, mii de notificări online, claxoane, task-uri de îndeplinit și întâlniri de bifat…toate acestea într-o singură zi, conturând viața unui adult obișnuit al secolului 21. Încă de la prima alarmă, dis de dimineață ne apăsăm butonul de pilot automat și zburăm prin viață fără să ne acordăm un moment de răgaz.

Provocarea Primera de astăzi este stop și relaxare!

Cum ai putea să te relaxezi mai bine decât în colțul tău propriu de lectură? Probabil atunci când ai început să îți amenajezi casa aveai în minte doar camerele esențiale de locuit…și nu te-ai gândit o clipă la un colțișor doar al tău.

Iată cum poți să obții un spațiu în care grijile sunt off, iar zen-ul este la cote maxime:

  1. Biblioteca și liniștea lumii

Dacă ești o persoană care iubește cărțile cu siguranță ai în casă unul sau mai multe rafturi care servesc drept bibliotecă. Cea mai simplă soluție este să adaugi alături un fotoliu confortabil, o lampă cu lumină plăcută și gata, ai obținut propriul tău colțișor. În cazul în care nu ai încă o  bibliotecă, în magazinul Primera găsești o categorie specială cu biblioteci și vitrine care să te inspire în crearea unei amenajări care să te reprezinte.

  1. Mansarda, un întreg spațiu al tău

Oamenii care locuiesc în case cu mansardă se pot declara cei mai norocoși! De ce? Pentru că mansarda se poate transforma ușor în propriul tău univers unde să citești și să te reîncarci cu energie pozitivă. Așadar, poți să îți aduni cărțile preferate din casă și să le așezi pe câteva rafturi în mansardă. Poți să montezi câteva polițe simple din lemn, iar alături să așezi o canapea de mici dimensiuni, cu un design confortabil.

  1. Refugiu în dormitor

Atunci când ai un dormitor spațios, ai posibilitatea de a integra în cadrul acestuia și un colțișor de lectură. Ca idee poți să pornești de la cromatica dormitorului și să alegi un raft de bibliotecă în aceeași nuanță. Apoi, poți include cu ușurință un fotoliu în același stil. Aceste două elemente le poți așeza fie într-un colț fie pe unul dintre pereți, dacă spațiul îți permite.

Cel mai important aspect atunci când vine vorba de colțul de lectură este alegerea mobilierului potrivit. Încearcă să optezi pentru articole interioare care fac parte din aceeași poveste cu restul încăperilor pentru a nu deranja vizual.

Un alt detaliu de care trebuie să ții cont este lumina care întreține magia lecturii. Astfel, oricât de frumos ar fi un spațiu, în lipsa unei lumini care să îl valorifice este inutil. Cea mai bună alegere atunci când vine vorba de lectură este lampadarul, înalt și grațios, capabil să îți ofere o lumină numai bună de citit la ceas de seară.

Un efect deosebit se poate crea prin câteva mici detalii precum un covoraș colorat, câteva flori artificiale într-o vază cu aspect deosebit, sau poate chiar o noptieră de mici dimensiuni pe care să așezi cu mult drag cărțile săptămânii.

Dormitorul, bucătăria și living-ul sunt cele mai importante încăperi, însă nu ai putea niciodată să te bucuri de o viață normală atâta timp cât nu te încarci cu energie pozitivă. De aceea, sfaturile de astăzi sunt menite să îți ofere propria oază de liniște, departe de agitația cotidiană.

Indiferent de ce alegi să amenajezi bazează-te întotdeauna pe ceea ce îți dă o stare de bine.

Spor la decorat!

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor