Image Alt

Ioana Stan

Hyper-personalizarea în interior design. Legatura între amprenta personală și implementarea propriu-zisă

 Să fii designer interior în secolul 21 este o misiune mai însemnată decât pare. Fără o baghetă magică poți crea fiecare colțișor al casei mai frumos, mai luminos și mai primitor. Însă cel mai important aspect al acestui rol este amprenta lăsată asupra fiecărei case, asupra fiecărei persoane care se va bucura de momente minunate împreună cu cei dragi.

Vă dați seama ce sentiment extraordinar poți să trăiești atunci când știi că ai lăsat bucățele de suflet în fiecare locuință și inimă întâlnită? La fel ca oamenii, casele au propriile emoții și personalități, fiind refugiul fiecăruia dintre noi, atunci când dorim să ne încărcăm cu energie, să ne odihnim sau să ne ascundem de lume.

Rețeta celor mai reușite proiecte de design?

Cunoașterea sufletului oamenilor cu care lucrezi, a stilului de viață și transpunerea acestor informații în schițe.

Fiecare proiect începe cu o strângere fermă, dar caldă de mână, iar apoi cu o inevitabilă pătrundere în suflet și în minte, astfel încât casa să redea exact visurile clienților mei, în cele mai amănunțite detalii.

Luna trecută am participat la un eveniment dedicat creativității în design interior, realizat de Canon care m-a făcut să călătoresc în timp și să trec prin toate momentele mele de creație, toate născute din pasiune pentru tot ceea ce înseamnă frumos.

Primul cadru care apare în filmul evoluției mele este de acum 10 ani, când am decis să trec de la furnizor de tapet și textile decorative la rolul de designer interior, atunci când am implementat ideile creative în proiecte minunate, care reflectă personalitatea clientului. Toată povestea a început atunci când eu m-am transformat în primul meu client, iar magia se declanșează atunci când are loc adaptarea cromatică, modelele alese se împletesc armonios cu restul elementelor, sau când unicitatea poate să fie exprimată în toate piesele de design interior alese.

Printurile pot oferi un design aparte oricărei locuințe și reflectă foarte bine personalitatea fiecăruia dintre noi. Cei de la Canon au echipamente special create pentru imprimarea celor mai curajoase idei care creează proiecte fantastice de design.

Echipamentele Arizona sunt potrivite pentru imprimarea pe materiale rigide cum ar fi lemnul sau sticla, folosind tehnologia Océ VariaDot cu dimensiuni variabile ale picăturilor, de la 6 la 42 de picolitri.

Aici am realizat o bucătărie, în locuința unei familii tinere, îndrăgostită de rețetele lui Jamie Oliver. Astfel am integrat rețeta lor favorită de burger, pe peretele aflat deasupra blatului. Împreună cu echipa mea, am stilizat aceasta rețetă și am printat-o pe hârtie de tapet, pe care l-am acoperit ulterior cu o sticlă ultra clear, pentru a proteja printul.

Următoarea imagine e despre feminitate, un proiect terminat in urma cu 5 ani pentru două fetițe îndrăgostite de balet pe vremea aceea, în care am transpus momente de delicatețe și eleganță. Între timp au devenit campioane la golf, dar aceasta baie este una frumoasă și feminina pentru orice vârstă. Atunci când am gândit-o, mi-am imaginat ca ele vor crește și se vor dezvolta armonios în acest spațiu.

Cele mai speciale momente sunt cele în care clienții se îndrăgostesc iremediabil de un detaliu, pe care îl doresc reprodus în fiecare colțișor al casei.

Decoraţiunile interioare imprimate digital pot include o grafică cu efect deosebit, culori atipice sau alte elemente care pot fi aplicate pe aproape orice fel de suprafaţă. De la desene murale și tapet personalizat, până la pardosele și obiecte de mobilier, soluțiile Canon în zona de decorațiuni imprimate digital oferă o perspectivă vastă, caracterizată de costuri reduse și eficiență de producție.

Pentru a afla mai multe informații, descărcaţi cel mai recent ghid Canon Think Décor: https://www.canon.ro/decorevolution/

Se spune că întotdeauna ultimul proiect este cel mai frumos. Acesta nu este ultimul, dar rămâne în topul preferințelor mele. Aici proprietara casei s-a îndrăgostit de textilul folosit la tapițarea fotoliilor si și-a dorit să repetăm acest model în diferite zone ale casei, astfel realizând un print pe care l-am folosit ca back splash la bucătărie. De asemenea l-am protejat cu sticla ultra clear.

Miracolul în design interior se produce atunci când se creează un echilibru între aplicații și suporturi materiale, care reușesc să scoată din anonimat chiar și cele mai simple încăperi și totul se construiește în jurul unui punct de interes.  Includerea tapetului în proiectele de design interior e o idee extraordinară pentru a crea un decor aparte.

Pentru imprimarea tapetului sau a materialelor tip Canvas recomand echipamentele Colorado de la Canon cu 2 role de alimentare și comutare automată și uscare Led UV.

În orice proiect de design interior, dincolo de estetică și calitatea desăvârșită, la baza fiecărui plan de creație stau emoțiile umane, cea mai bună resursă de personalizare.

Totul este despre cum reușești să intri in sufletul oamenilor pentru a realiza un cămin care să îi reprezint

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor