Image Alt

Ioana Stan

Dormitorul, liniste si armonie in 4 pasi

Se spune ca viata este mai frumoasa in pijamale. Cine nu adora duminicile tarzii, cu mic-dejun in pat si pijamale  ”all day long”? Insa nu exista momente perfecte fara un dormitor…cel putin perfect.

Astazi m-am gandit sa iti vorbesc despre dormitorul realizat pentru o tanara adolescenta, vesela si creativa. E despre liniste si armonie si acel moment in care o simpla camera devine un intreg univers.

 

  1. Culori pastelate

Fiecare culoare aleasa in decorul dormitorului va amprenta puternic starea pe care o vei resimti atunci cand iti vei petrece timpul in interiorul acestuia. Pentru camerele de odihna se recomanda culorile pastelate precum nuantele de roz, bej, sau gri care ofera o stare generala de relaxare si creeaza un aspect vizual armonios. Incearca sa eviti culorile puternice, care pot incarca atmosfera, insa daca iti doresti o pata de culoare poti vopsi sau poti folosi tapet doar pe un perete.

 

  1. Relaxare & odihna in zone bine delimitate

Dormitorul,  locul in care adolescentii isi petrec o mare parte din timp ar trebui sa fie in primul rand functional. Va recomand sa-l impartiti in 3 zone esentiale, bine delimitate. Vom avea o zona de relaxare, o zona de studiu si bineinteles spatiul de odihna.

Zona de relaxare poate fi marcata prin prezenta unui fotoliu sau a unei canapele, in culori care se armonizeaza cu nuanta peretilor, menite sa iti ofere oportunitatea de deconectare.

 

  1. Accesoriile, un must-have

Indiferent de patul ales, sau de culoarea finala a peretilor, accesoriile potrivite pot transforma o camera banala intr-un dormitor de vis, cu doar cateva trucuri simple.

Poti foarte usor sa oferi amplitudine spatiului prin utilizarea oglinzilor potrivite. Totodata, atmosfera de ”acasa” poate sa fie creata prin utilizarea unor perne sau paturi plasate in puncte cheie cum ar fi canapelele sau fotoliile. Stilul oricarui dormitor va fi definitivat de accesoriile de iluminat, care pot oferi o atmosfera intima mai ales daca se opteaza pentru o lumina usor galbena.

 

  1. Mobilierul, piesa de rezistenta

Alegerea mobilierului este o decizie foarte importanta, pentru ca nu il vei schimba in fiecare luna, nu-i asa? De aceea, iti recomand sa optezi pentru piese de calitate care vor ramane la fel odata cu trecerea timpului. De asemenea, inainte de a achizitiona orice tip de mobilier, creeaza-ti o lista cu obiectele pe care doresti sa le depozitezi si comanda doar acele piese absolut necesare, pentru a evita incarcarea spatiului.

 

Indiferent de culorile alese, de tipul de mobilier sau de varietatea accesoriilor, asigura-te ca rezultatul final va fi  intr-o perfecta armonie, pentru ca meriti momente de relaxare in fiecare zi.

 

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor