Image Alt

Ioana Stan

Cum să îți alegi mobilierul pentru dining room

Atunci când spunem dining room ne gândim la întâlniri cu oameni dragi, mese în familie și amintiri de neuitat. Ospitalitatea se află în ADN-ul românilor, invitația la masă fiind deja o tradiție pentru mulți dintre noi. 

De aceea, astăzi ne-am propus să îți dăm câteva sfaturi utile și simplu de implementat pentru un spațiu de luat masa primitor și echilibrat.  

 

  1. Suprafața ideală

De obicei, atunci când își aleg elementele de design interior, majoritatea oamenilor nu au clar definit în minte ce își doresc. Prin urmare aleg prima masă care le face cu ochiul și scaunele cele mai confortabile.

Însă statul la masă presupune un spațiu mult mai mare decât cel pe care ți-l imaginezi. Pentru a te asigura că iei decizia corectă îți recomandăm sa faci următorul calcul simplu.  

Vezi care este dimensiunea mesei, apoi adaugi 75 cm pe toate laturile acesteia. Dacă te încadrezi în acest spațiu vei ști dacă ai făcut alegerea bună.

 

  1. Vis mare, în camere mici

Cu toții avem desenată în minte casa ideală și implicit sufrageria perfectă, însă ce faci atunci când această imagine nu reflectă dimensiunea camerei din casa ta? Chiar dacă spațiul tău e puțin mai mic, visul tău poate deveni realitate însă trebuie să te orientezi către suprafețe transparente, sau lucioase, care reflectă lumina. În ceea ce privește scaunele, acestea trebuie să aibă un spătar nu foarte plin sau decupat pentru a crea impresia de spațiu aerisit. Dacă îți dorești un decor formal poți alege scaune cu spătare înalte, însă dacă preferi un stil contemporan, te poți îndrepta înspre scaune cu spătare mai joase.

 

  1. Asortatul nu mai este în trend

Te gândeai că poți alege scaunele în nuanțe diferite? Contrastele dau viață oricărei încăperi așa că dă-ți frâu liber imaginației. Cu toate acestea, este extrem de important să ții cont de stilul casei tale. Spre exemplu dacă ai în restul încăperilor un decor clasic, trebuie să eviți mesele și scaunele cu elemente din inox, alegând scaune tapițate și elemente din fier forjat. Dacă ai o personalitate colorată, poți să optezi pentru un stil eclectic cu o mulțime de scaune colorate, sau dacă alegi un stil contemporan poți alege scaune moderne, în culori pastelate.

 

  1. Mese în forme și tipuri

Elementul central al dining-ului este cu siguranță masa. Aici iau loc discuțiile importante, aici ne bucurăm de cele mai gustoase preparate și aici vom crea cele mai frumoase amintiri. Alegerea mesei este un adevărat ritual care se poate transforma într-un real succes dacă ții cont de câteva sfaturi simple. Dacă ai o sufragerie lungă și îngustă îți recomandăm să alegi o masă dreptunghiulară, pentru familiile mici te sfătuim sa alegi o masă rotundă de maxim 8 persoane, iar dacă ai un spațiu generos îți recomandăm o masă ovală. Iar dacă vrei o investiție pe termen lung și un aer sofisticat, o masă din lemn este alegerea ideală.

 

Dining-ul este cu siguranță unul dintre elementele centrale ale fiecărei case, iar amenajarea lui necesită multă creativitate și viziune. Însă dacă alegi elementele potrivite, poți crea un design spectaculos.

 

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor