Image Alt

Ioana Stan

Ce trebuie sa stii inainte sa devii decorator de interioare

Deseori am fost întrebată, care sunt pașii care trebuie urmați pentru a deveni decorator de interioare. Aș vrea întai să precizez că există o diferență între a fi designer de interioare și decorator de interioare. Pentru a fi decorator, nu e nevoie de o diplomă specială, necesită în schimb mult bun gust, un simț estetic bine dezvoltat și o minte creativă. Eu recomand totuși o pregatire mai serioasă  în acest sens deoarece cursurile de specialitate te invață lucruri pe care e dificil să le stăpanești de unul singur (concepte spațiale, structura interioarelor, ergonomie, programe precum auto-CAD, etc).

Personal, am optat pentru cursul lui Kelly Hoppen, un designer de interioare renumit, stabilită la Londra. Aș vrea să menționez că incepusem deja să particip la targurile de design de la Paris, Milano si New York.

Dacă îți place să fi creativ, să îi inspiri pe alții și dacă te regăsești adesea creand paletare de culori sau moodboards, este posibil ca acest domeniu să fie cel în care ai putea să te regăsești!

Dacă pană aici totul sună frumos, trebuie să te avertizez că munca unui decorator sau designer de interioare nu este una ușoară. Multe persoane au impresia că își pot impune propria viziune în design-ul unei case, însă de cele mai multe ori este vorba de viziunea pe care clientul o dorește, ceea ce înseamnă un parțial compromis. De asemenea este important să fii o persoană sociabilă și care poate să se descurce ca lian în ceea ce privește relațiile dintre oameni. De multe ori gusturile și tendințele clienților pot fi conflictuale iar dacă nu ești un bun “mediator” în acest sens, s-ar putea să îți pierzi repede răbdarea și interesul.

Apoi mai trebuie să te gandești dacă dorești să îți desfășori activitatea ca freelancer sau în cadrul unei firme de design. Este important să îți creezi un nume care se face pe baza unui portofoliu în care îți prezinți lucrările potențialilor clienți. Nu uita că modul în care decorezi spațiile sau casele, vor deveni cartea ta de vizită! Trebuie să te gandești la competiția care există deja în acest domeniu și la modul prin care ai vrea să te evidențiezi.

Nu în ultimul rand, trebuie să ții cont de faptul că tendințele se schimbă des, iar tu trebuie să poți ține pasul cu tot ceea ce se întamplă în lumea design-ului de interioare. Ideea e să poți intui și să fii mereu informat despre direcția în care va merge lumea design-ului.

Aștept cu interes părerile voastre și pentru informații în plus, scrieti-mi pe adresa [email protected]. Cu drag,

Contacteaza-ma

pentru idei sau proiecte de amenajari

    Post a Comment

    d
    Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor